Dia Internacional de les Ciutats Educadores

El passat dimarts 30 de novembre es va celebrar el Dia Internacional de la Ciutat Educadora. Com que Torelló n’és una, es va aprofitar la jornada per llegir públicament la declaració i per introduir als infants de 3r i 4t de primària el projecte pilot del Carnet Edunauta, que la regidoria d’educació de l’Ajuntament de Torelló impulsarà a partir del 2022.

La dinamització de l’acte va encarregar-se a l’equip de l’Escola d’Arts Plàstiques de Torelló que, creient com creiem en els valors que defensa l’Associació de Ciutats Educadores, vam acceptar la tasca amb molta motivació. Ja que l’acte havia de servir per introduir el Carnet Edunauta, que convidarà als infants a fer activitats de lleure i extraescolars que enriqueixin i complementin els seus processos d’aprenentatge, vam decidir que seria interessant llançar un primer satèl·lit que investigués l’univers educatiu. Per fer-lo, ens vam inspirar en el llançament de l’Sputnik. Vam construir un coet i, amb la participació de més d’un centenar d’infants de Torelló, vam aconseguir impulsar el satèl·lit cel amunt.

El rol dels infants en aquest enlairament va ser essencial, ja que ells i elles aportaven els seus coneixements més especials a través d’un entrenament, que passava per treballar cinc aspectes importantíssims en els processos educatius: la curiositat, la paciència, l’assaig-error, el sentit crític i l’enginy. Un cop fet aquest escalfament, contribuïen amb els seus sabers a generar combustible pel satèl·lit, responent a la pregunta: “Si haguessis d’anar a l’espai i només et poguessis endur una de les coses que saps fer super bé, et surt genial i t’encanta, quina seria?”.

Abans de l’enlairament, l’alcalde del poble, la regidora d’educació i diferents representants d’entitats educatives de Torelló van llegir la declaració. Tots els infants presents van fer el compte enrere, i el satèl·lit es va enlairar cel amunt per l’univers educatiu!

 

Les fotografies les va fer en Marc Ruiz Jordana.

Comparteix a: