Ja tenim el veredicte! – Concurs “A vegades veig cares”

El passat 13 de maig es va dur a terme el concurs de fotopareidolia “A vegades veig cares”, en el marc del Mercat del Trasto de Torelló.

La pareidolia és el superpoder de veure cares a les coses. Segur que us ha passat alguna vegada, oi? La grapadora, el rellotge de paret, les finestres de la façana d’una casa… Algunes tenen cara! Fascinades per aquesta capacitat extraordinària, vam organitzar un concurs sobre això per trobar els i les millors pareidolistes d’Osona! Així, durant el Mercat del Traso, una trentena de persones van passar per la nostra paradeta a recollir dos ullets que, per participar al concurs, havien d’enganxar en algun objecte en el qual veiessin, clarament, una rostre. Després, li havien de fer un retrat i enviar-lo a l’Escola d’Arts Plàstiques de Torelló.

Les imatges rebudes van ser observades i estudiades per un jurat, format per l’actriu Mireia Illamola, la psicòloga social Blanca Callen i membres de l’equip de l’escola. Després d’una bona estona, es van seleccionar un total de deu fotografies que s’han imprès i es mostren a diferents espais del Festus. També es van seleccionar les tres finalistes, que són: l’Anna Arqués, en Joan Mercader i la Gemma Surribas.

L’entrega dels tres premis i el veredicte final es faran el dissabte 27 de maig, a les 12.30h, en el marc del vermut del Festus, als jardins de Can Parrella de Torelló.

Des d’aquí, agraïm infinitament a tota la gent que heu participat al concurs, a Mireia Illamola i Blanca Callen pel seu estudi minuciós de les cares rebudes, al Festus Festival per organitzar un vermut el dia que donem els resultats i, sobretot, agraïm a les coses que tenen cara i que se’ns manifesten per fer-nos la vida més divertida.

Gràcies a tots i totes i felicitats als guanyadors i guanyadores!

Imatge d'Aina Colomer
Comparteix a: