la festa – episodi 6 – a ràdio ona


Sisè episodi del programa LA FESTA, un programa de ràdio enregistrat i emès per Ràdio Ona (Torelló), per celebrar el 25è (+1) aniversari de l’Escola d’Arts Plàstiques municipal de Torelló.

En aquest episodi, que s’emet el mateix cap de setmana en què a Portbou es conmemora la mort del filòsof alemany Walter Benjamin, decidim parlar d’escultura pública i monuments. Des de l’escola, hem gestionat la producció d’alguns dels monuments de Torelló i per això, perquè sabem que és un tema molt complex, hem decidit reflexionar-hi! Ho fem amb la historiadora de l’art i exprofessora de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic Carme Collel, que, entre d’altres, menciona intervencions a l’aire lliure com la d’Agnes Denes a Nova York l’any 1982, o el memorial dedicat a Walter Benjamin, fet per Dani Karavan a Portbou l’any 1994.
Al mig del programa, truquem a l’artista Antoni Muntadas perquè ens parli de la seva visió de l’escultura pública i els monuments, i perquè ens expliqui el projecte que està fent a Filipines.

Presenten:
Elisenda Soler (Directora de l’Escola d’Arts Plàstiques de Torelló)
Anna Dot (Dept. d’activitats i projectes de l’Escola d’Arts Plàstiques de Torelló)

Tècnic de so:
Pere Trabal

Agraïments:
Ràdio Ona
Carme Collell
Antoni Muntadas

Agnes Denes, "Wheatfield - A Confrontation" (Nova York, 1982)
Comparteix a: