EXERCICIS CREATIUS PER COMBATRE L’AVORRIMENT DEL CONFINAMENT. -capítol I-

Hola a tothom! Com va per casa? Les professores de l’Escola d’Arts Plàstiques de Torelló hem pensat alguns exercicis creatius per aquests dies. Són activitats destinades a nens i nenes a partir de 4 anys, però en realitat els podem fer grans i petits. Algunes s’hauran d’adaptar segons l’edat o us serviran per idear un nou exercici . A mesura que puguem us anirem enviant noves propostes! Gaudiu creant i cuideu-vos!

DESDE LA FINESTRA Quin dia fa avui? Situa’t davant d’una finestra i observa el cel. Hi ha núvols? Com són? Quina forma tenen? Et recorden a alguna cosa? Dibuixa’ls i dóna’ls la forma d’allò que et recorden. Pots fer-ho amb llapis o retoladors… El color del cel Quins colors veiem? Quins tons de blau? O blancs, grisos… Agafem un full i busquem per casa papers dels colors del cel. Poden ser d’una revista, d’una carta, d’un envàs de menjar, un fil de color, un retall de roba, un mitjó vell…. Construïm el nostre cel amb collage.

UN DICTAT ARTÍSTIC. Agafa un conte, una revista… i demana a algú de casa que et descrigui exactament l’imatge que està veient. Mentre que l’explica, tu la vas dibuixant. No miris l’escena que et descriuen fins que no estiguis! (És més divertit si no coneixes l’imatge)

LLIBRE CALAIX. Segur que aquests dies també tens temps per fer endreça. Busca un llibre vell i REutilitza’l com a diari.  Recrea la portada, posa-hi un títol, en definitiva, personalitza’l! Pots explicar el que has fet durant el dia, el que has dinat, si estàs content o trist, si t’ha trucat un familiar o amic, etc.. Això sí, fes-ho de manera creativa: amb un dibuix, amb collage, pintant, retallant, esparracant, doblegant….

QUÈ VEIG? Anem a la cuina i busquem un paper de forn, d’aquells blancs que utilitzem per posar la pizza al forn. Col·loquem el paper davant del vidre i resseguim totes les línies que hi veiem. Un cop tenim el dibuix podem pintar-lo amb la tècnica que més ens agradi: colors de fusta, ceres, retoladors.. No podran ser pintures a l’aigua que aquest paper no l’absorbeix! Si voleu feu la prova!

Ens podeu passar les vostres creacions i idees a eap@ajtorello.cat o per instagram a @escartto i les compartirem!!

Comparteix a: