EXERCICIS CREATIUS PER COMBATRE L’AVORRIMENT DEL CONFINAMENT . CAPÍTOL 2

Hola canalla! Aquí van uns exercicis més per si de cas dels casos us vingués un atac de “no sé què fer”.  Amb  les professores de l’Escola d’Arts Plàstiques de Torelló hem pensat alguns exercicis creatius per aquests dies. Són activitats destinades a nens i nenes a partir de 4 anys, però en realitat els podem fer grans i petits. Algunes s’hauran d’adaptar segons l’edat o us serviran per idear un nou exercici . A mesura que puguem us anirem enviant noves propostes! Gaudiu creant i cuideu-vos!

Caçar textures

Cacem la pell de les coses: les textures. Agafa un paper, si és fi millor i posa’l sobre la superfície d’alguna cosa (la paret, la junta de les rajoles del terra de la cuina o el lavabo, el colador, les graelles de la carn, el cistell de vímet de guardar la roba, el desaigua de la dutxa, l’estora, la tapa del cola cao, etc…) llavors agafa un grafit amb una inclinació de 30 graus, (més o menys), de manera que treballi no només la punteta sinó tota la superfície del grafit, i apretant fort sense por, comença a pintar una gran taca. Veuràs que , màgia! Comença a aparèixer la pell de les coses en el paper.

Quan n’hagis agafat unes quantes, les ensenyes a algú de la teva família, a veure si les endevinen.

Bona cacera!

 

El fil d’Ariadna

Demana si per casa hi ha un racó de llanes i, com si fossis una aranya com la que va fer Louise Bourgeois, en lligues un cap en algun lloc, i vas anant d’un cantó a l’altra fins que deixis tota l’habitació, o la casa teixida!Llavors pots jugar a anar-la atravessant sense tocar els fils que et farien presonera. Quan acabis, torna a cabdellar la llana mentre imagines el ” fil d’Ariadna” que es refereix als instruments que fem servir per trobar el camí que ens condueix a solucionar un problema. I vet-ho aquí.

 

Bústies. Apreciat amic…

Fes uns sobres grans per cadascú de la família. Com més bonics, millor, i si poden ser transparents, millor encara. En cadascun d’ells hi escrius el nom d’un membre de la família, de manera que n’hi hagi un per cadascun. Enganxa’ls tots junts en una paret de la casa.

Fes paperets (com els de l’amic invisible) perquè cada membre de la família li toqui a un altre membre. És molt important no dir qui t’ha tocat. Una vegada ho saps, li vas enviant cosetes (dibuixets, pensaments, petites escultures, poemes, etc… ).

La bústia l’obriu en família cada 3 dies, compartint el que hi trobeu. Llavors podeu fer un canvi de destinatari.

 

Si voleu, podeu enviar una foto dels vostres dibuixos i creacions vàries a eap@ajtorello.cat o  per instagram a @escartto i les anirem compartint!!

Comparteix a: