EXPOSICIÓ DE FINAL DE CURS!!

En diferents comerços del poble, fins al 23 de juny, podeu veure alguns projectes que han passat sota la teulada de l’Escola d’Arts Plàstiques aquest curs. Trobareu alguns dels treballs de l’alumnat de restauració de mobles, taller artístic, ceràmica, tallers infantils, tallers joves i experimentació. Amb tots ells, us volem compartir els descobriments, les sorpreses i les satisfaccions fruit del temps i l’amor dedicats.

Espais col·laboradors:

A la Floristeria Art Floral Can Remolins el TALLER JOVE  de 1r a 4rt d’ESO (grup de dijous) ha preparat una proposta que ens ajuda a reflexionar  sobre com ens sentim i la nostra salut mental.  Un tema que els ha acompanyat durant el curs i ha servit per treure les seves pròpies conclusions sobre com d’important és cuidar-se i ser concient de la nostra salut mental i la de les persones del nostra voltant.

Al Torelló Döner Kebab hi podeu veure el TALLER JOVE  de 1r a 4rt d’ESO (grup de dilluns) han creat un univers on cada alumna/e ha dissenyat el seu propi món per conviure-hi i compartir. Cada món en si és únic i particular. La forma de relacionar-se entre móns ens explica una part del món interior de qui l’ha creat. Cada una ha estat dissenyat amb les seves normes, els seus líders (o no), la seva estructura,política, personates que hi viuen, les formes de convivència, s’han pactat idees per agurpar-se entre ells i també, cada creador i creadora s’hi ha fet un lloc propi a dins. Us convidem a endinsar-vos en el seu món de la creativitat que els uneix cada dilluns tot observant l’univers que el representa.

Al Cucut hi trobareu els més petitons de tots, el TALLER D’EXPERIMENTACIÓ PER A INFANTS DE 2 I 3 ANYS amb la seva mare o pare. Cada sessió és una descoberta i al Cucut hi trobareu, a part d’un recull fotogràfic d’algunes sessions, una instal·lació on descobrien l’equilibri i el color! Tant petits i tant artistes…

Què hi passa a Vuk ? Doncs a part de moltes coses relacionades amb llibres, hi trobareu algunes peces boníssimes dels i les alumnes de CERÀMICA! Es veu que algú demana preus ja! I no ens extranya, per què més que peces de fang, son joies precioses fetes de terra.

No us despisteu i passeu per La Distreta, que a part de comprar algun llibre, veureu que el mobiliari és una mica diferent de l’habitual.. I és que ens costarà convèncer la Berta que ens hem d’emportat els exercicis de RESTAURACIÓ DE MOBLES, quan s’acabi l’expo. Allà hi veureu alguns dels mobles restaurats durant l’any. Ho tendiríem difícil a l’hora de triar quin ens quedaríem per casa!

A la botiga Neiss el TALLER ARTÍSTIC PER ADULTS presenta una estadística molt peculiar. L’Arxiu Municipal de Torelló va convidar als alumnes a reinterpretar uns gràfics estadístics fets entre els anys 30 i 60, aquest home havia treballat amb dades de diversos factors del poble, com ara els dies de neu, la pluja, el nombre d’infants escolaritzats… I les va representar en uns gràfics absolutament artístics. L’Arxiu, va compartir amb el grup d’alumnes les dades dels dies de neu durant els anys 2006 i 2023 a Torelló i aquests han reinterpretat aquestes dades i han elaborat unes peces de ceràmica inspirades en les campanetes del vent japoneses, també anomenades “Fuurin”. Aquests objectes sonen amb la brisa, indicant el canvi de temps. Els alumnes han fet tantes campanetes com dies de neu hi ha hagut en el període que els compartir l’Arxiu…

Copyges, i trobareu la instal.lació el TALLERS INFANTIL de dijous. Per alguns, les finestres són un quadrat rectangular de vidre que col·loquem a les parets de casa per poder observar l’exterior. Per nosaltres ells ha set un portal, una màquina del temps, un conte, un forat que ens permet viatjar a altres mons i realitats. Després d’investigar diferents finestres, reals o fictícies, els alumnes del taller d’experimentació han acabat creant aquests portals. Inspirats en les finestres que envolten l’escola d’arts, hem creat una peça a través de la qual mirar, observar i descobrir tot el que hi pot haver més enllà.

Gram, hi trobareu la instal.lació del TALLER INFANTIL de dilluns, on els infants s’han fet la pregunta; i si del cel no hi caigués només aigua? I si poguéssim demanar un desig perquè algun dia caiguessin del cel altres coses? Què demanaríem? Amb aquestes preguntes al cap, el grup d’alumnes del taller infantil dels dilluns va elaborar aquesta sèrie de mòbils, dels quals en pengen caramels, pilotes, peixos, estrelles, cors, l’amor i compte, que també alguna piràmide!

No us podeu perdre a la Drogueria Serra, L’Origen, La Nina, Federòptics Francolí, Òptica Jaumira i Trendy, els treballs de collage amb diversos objectes que han fet els tallers infantils de 4 a 11 anys (dimarts, dimecres i divendres). Baldufes cuineres, baldufes ballarines, baldufes collverds, caragols o peixets. Pinces que són taurons, que dirigeixen orquestres, que fan encanteris de bruixes o reunions d’amics. Pinzells extraterrestres, superherois o reis de l’escenari. Claus angleses per parar la taula, per fer saó per a les flors o per arrossegar la closca d’un caragol.

 

Gràcies a tots els i les alumnes per participar d’aquesta iniciativa, sou la canya, i gràcies a tots els comerços per ajudar-nos i ser tant amables.

Comparteix a: