FACTOR (21) La bola del món

El col.lectiu Morir de Frío presenta dins el cicle d’art contemporani FACTOR(S) l’exposició La Bola del Món.
educació i arts plàstiques: aprendre a través de l’experiènica.

L’any 1996 la classe de P5 de l’escola Lloriana de Sant Vicenç de Torelló es va convertir en un petit univers d’experimentació mitjançant pràctiques artístiques, tenint com a eix central un globus terraqui fet de ferro i material de rebuig.

El projecte “La Bola del Món” tenia la voluntat que els nens i les nenes es convertissin en  persones inquietes i crítiques davant el món que els envolta, amb capacitat d’aportar coneixement a la classe i d’aquesta forma canviar la relació entre professor i alumne.

Setze anys després el projecte sembla continuar essent vigent. És per això que el col·lectiu Morir de Frío es proposa crear un relat expositiu on es vol homenatjar aquesta mena de propostes que aposten per qüestionar el plantejament d’una classe convencional, demostrant que és possible deixar enrere llibres i pupitres per aprendre a través de l’experiència, alhora que es reflexiona sobre la relació entre l’educació i les arts plàstiques.

L’objectiu de l’exposició és el de recuperar tota la informació que va generar el projecte i donar a conèixer un material que posa sobre la taula conceptes i propostes educatives que resulten potencialment interessant i aplicables a la situació actual de l’educació. Al mateix temps, es vol donar a conèixer aquest projecte en format d’exposició per tal de revisar el context pedagògic i combatre la ortodòxia paralitzant que es viu avui en dia a la majoria de les aules. D’aquesta forma es vol demostrar que és possible ensenyar utilitzant altres recursos i línies de pensament.

Des de Morir de Frío aposten per relacionar les arts plàstiques amb altres realitats. I és que a “La Bola del Món” les arts plàstiques hi juguen un paper molt important,  fent de pont entre les diferents àrees de coneixements.

Així doncs, l’exposició que es durà a terme a la Sala d’Exposicions de l’Escola d’Arts Plàstiques de Torelló, dins el cicle d’art contemporani FACTORS presentarà tots els continguts que s’han generat al voltant d’aquesta experiència educativa que va fascinar-ne els seus participants. La mostra anirà dirigida tant a professionals del sector com a estudiants, curiosos i tot aquell qui recordi els moments d’escola.

Inauguració: dissabte 6 d’abril a les 20.00h

Exposició: del 8 d’abril al 10 de maig de dilluns a dijous de 16.00 a 19.00h i divendres de 17.30 a 19.30h.

Sala d’Exposicions

Escola d’Arts Plàstiques de Torelló – servei municipal

c/ de la Pau 12-14, 2a planta.

Comparteix a: